Премијера "Усековања" 7. фебруара у Београду, дан касније у Новом Саду

БЕОГРАД: Одмах након претпремијерног приказивања на фестивалу Кустендорф, филм "Усековање" биће премијерно приказан 7. фебруара у МТС дворани у Београду, а већ сутрадан и у Новом Саду, саопштили су продуценти.  
u
Фото: Youtube Printscreen

Дебитантски филм редитеља Синише Цветића кроз низ драмских заплета упознаје нас са породицом која се припрема и обележава крсну славу - Усековање главе Светог Јована Крститеља.

Све чланове породице пратимо у једном дану, у једном стану, за време славе, где родитељи крију од свог сина, али и гостију да се разводе и постепеним захуктавањем, кроз славску атмосферу и алкохол, као и појаву ненајављеног госта, долази до откривања тих, али и многих других породичних тајни.

Као "црну овцу" породице, у главној роли гледаћемо Павла Менсура, док улоге његових родитеља тумаче Бојан Жировић и Александра Балмазовић.

У осталим улогама ту су Марко Грабеж, Анита Огњановић, Златан Видовић, Дубравка Ковјанић, Милица Јаневски, Александар Ђурица, Александра Плескоњић Илић, Јована Гавриловић, Момчило Пићурић и Вахид Џанковић. 

Ову несвакидашњу, савремену драму доноси продуцент Зоран Јанковић и продукцијска кућа Кошутњак филм, ауторска екипа предвођена је редитељем Синишом Цветићем и сценаристом Давидом Јанковићем, уз Марка Миловановића као директора фотографије и Луку Броћића као композитора. 

Од 9. фебруара филм "Усековање" ће бити у редовној биоскопској дистрибуцији широм земље и региона која је поверена дистрибутерској кући Арт Виста. 

          

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести