Премијерно приказан филм "Хумане бомбе" Застава филма

БЕОГРАД: Управа за односе са јавношћу и Војнофилмски центар Застава филм, поводом 20 година одбране отаџбине од НАТО агресије, реализује филмску трилогију "НАТО агресија на СРЈ ... на мир" или "Косметска трилогија", која је сведочанство о кључним догађајима у периоду непосредно пре, за време и после агресије НАТО-а на СРЈ.
r
Фото: pixabay.com

Други филм из тог серијала "Хумане бомбе" премијерно је приказан у Свечаној сали Југословенске кинотеке у Београду. У филму је, између осталог, хронолошки приказано бомбардовање, разарање, отпор Војске Југославије дејствима из ваздуха и ратни догађаји и сукоби на копну. 

Први део, филм "Повод", о догађајима и узроцима који су довели до НАТО агресије на СРЈ, премијерно је приказан 27. марта ове године.

За сценарио и режију филма задужен је декан Академије уметности професор Драган Елчић, уз стручну консултацију Милована Дрецуна. У ауторској екипи представљеној на крају пројекције су и организатор Александра Живковић, директор фотографије Жарко Пекез, монтажер Душан Милуновић, композитор Драшко Јанковић, дизајнер звука Борис Шурлан, глумац Немања Драгаш и продуцент потпуковник Горан Иконић.

У наставку трилогије која се претежно бави ратним догађањима на Косову и Метохији и херојском одбраном Војске Југославије против удруженог непријатеља - НАТО авијације, терористичке ОВК и регуларне војске Републике Албаније, биће приказан и трећи филм „Три тачке на мир“.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести