Пројекцијом филма "Граница" завршен Online филмски фестивал

БЕОГРАД: Након пуне две недеље приказивања, синоћ је пројекцијом награђиваног филма "Граница", шведско-данске копродукције, завршен први Online филмски фестивал Moj off, саопштили су организатори. 
film
Фото: pixabay.com, ilustracija

Фестивал је био разврстан у пет програмских целина покривајући све жанрове и интересовања.

Између укупно 65 филмских остварења, колико је било приказано на фестивалу публика је својим оценама за најбољи филм фестивала прогласила бразилско остварење Карима Ањуза "Невидљиви живот", са просечном оценом 4.89, а филм је уједно имао и највећу гледаност, те је ову драму смештену у срцу Рио де Жаниеру, о двема нераздвојним сестрама и њиховим конзервативним родитељима, погледало 19.646 гледаоца.

Историсјку причу о чувеној Драјфус афери, филм "Оптужујем" редитеља Романа Поланског који је и био филм отварања првог Онлине фестивала погледало је 18.216 гледаоца, што га чини другим најгледанијим филмом, док је добитник четири награде Оскар, јужнокореански филм "Паразит" заузео треће место, са 16.323 гледалаца.

МОЈ ОФФ је најпосећенији фестивал икада одржан код нас са преко 290.000 посетилаца, током трајања Онлине филмске манифестације забележено је 4.3 милиона прегледа страница сајта mojoff.net.

Победнички филм фестивала "Невидљиви живот" биће репризно приказан на mojoff.ne у недељу 12. априла у 18х.

Мој офф је настао у временима пандемије као идеја обогаћивања културне сцене када су самоизолација и порука #Остани код куће главне животне смернице.

Moj off Online фестивал постаје традиција са тенденцијом приказивања у наредним издањима још већег броја премијерних и актуеланих фестивалских, ауторских и жанр наслова који ће у значајнијој мери допринети обагаћивању Онлине културне понуде.

Игор Станковић из организације фестивала каже да је Moj off је пример српске креативности и ентузијазма, уједно је још један од доказа у низу да желимо, али и више од тога да можемо да направимо нешто и онда када то изледа немогуће.

"Заљубљеници у прави филм и њихова посета и посвета филму су додатно охрабрили и оправдали фестивал и Мој офф који је са својом укупном посетом премашио укупну годишњу гледаност свих филмских фестивала у Србији. Moj off је добра прилика где смо показали да култура и уметност имају исцелитељско дејство по нас саме, али и окружење" казао је Станковић.

Паралелно са фестивалом који ћее обележити неко будуће време и сачекати нове генерације којима ће онлине фестивал бити можда и једино место сусрета са филмовима, развијена је и платформа Moj off Oniline биоскоп - током целе године, чији ће концепт Србији и региону донети нешто сасвим ново несвакидашње.

Са богатим недељним репертоаром и могућношћу преузимања филмова на 24 сата, Премиум видео на захтев платформа Moj off ће током целе године бити доступна и обогаћивати свој онлине репертоар ексклузивним филмским насловима, свима и у Србији и региона, без обзира да ли биоскоп постоји или не. 

Актуелни филмски наслови који су имали веома кратак биоскопски живот, који су приказани само на неком од фестивала једном и никада више, актуелни филмови који нигде нису приказани, биће део платформе онлине биоскопа Moj off.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести