Пусић: Филм Хероји радничке класе се бави обичним људима

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ Милош Пушић који је говорио о свом филму "Хероји радничке класе", који је имао премијеру на протеклом Берлиналу и потом био на ФЕСТ-у.
Танјуг/Милош Миливојевић/Милош Пушић
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић/Милош Пушић

Пушић је рекао да приликом рада на филму, писања сценарија, размишља о причи која га занима и не мисли пуно о наградама и фестивалима.

"Наравно да желим да филм испадне што боље. Ако успете у томе да направите да је конзистентан филм, он нађе пут до публике, фестивала, па и до жирија", рекао је редитељ.

Пушић је рекао да му се чини да се гледаоци лако и једноставно поистовећују са главним ликовима "Хероја радничке класе" и препознају себе у некој свакодневици.

"Филм се бави обичним људима који живе живот најбоље што знају и умеју, а сусрећу се са врло сличним проблемима као ликови у филму. Чини ми се да та рефлексија стварности на филм или филма на стварност је оно што њих привлачи, што их чини задовољним када погледају филм", рекао је Пушић.

Према његовим речима, у једном тренутку је схватио да треба да исприча причу "хероја радничке класе", али се након снимања доста дуго чекало на постпродукцију и "временом се развијао страх да ће то време прегазити".

"Међутим, како се приближавала премијера, по неким околностима око нас, постао је чак актуелнији него кад смо га написали. Што ми је као аутору било драго, а приватно жао. Што значи да се наша стварност доста споро и мало мења, иако некад делује другачије", рекао је Пушић.

У другој половини октобра се очекује кратка дистрибуција "Хероја радничке класе", пошто "мали филмови без великог буџета за промоцију заврше на неким маргинама биоскопским", али Пушићу је "битно да дође до публике која ће ту наћи нешто за себе".

"Донекле сам утописта, али не да ће моји филмови да промене свет. То је илузорно. Мислим и верујем, што сам више пута потврдио кроз неке раније филмове, да могу да утичу на индивидуу, једног гледаоца који промисли и почне другачије, под другим светлом да гледа свет око себе", навео је редитељ.

Пушић је почео да развија нову причу, која ће "на неки веома чудан начин, далек, бити продужетак овог филма".

"Не могу да кажем наставак, али ће тематски имати везе", открио је Пушић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести