Радош Бајић снима нову серију "Шифра Деспот"

БЕОГРАД :  У Београду данас почиње снимање 60 епизода игране телевизијске серије "Шифра Деспот" аутора Радоша Бајића, саопштила је продуцентска кућа "Контраст студиос".
1
Фото: Tiker

"Шигра Деспот" је елегична социјална комедија нарави и менталитета, смештена у амбијент метрополе, али пођеднако и у аутентична српска предграђа, варошице, села.

Уз животне вратоломије главног јунака, помало неспретног и таличног, али веома талентованог компјутерског програмера Деспота Деспотовића кога тумачи Ђорђе Марковић, од оца Животе (Радослав Миленковић), пенизонисаног потпуковника, и мајке Руменке (Бранка Шелић), кондуктерке у инвалидској пензији, серија ће у тематском, визуелном и социјалном смислу одсликати време у коме живимо, кажу продуценти.

Настојање главног лика да преживи и да обезбеди сопствену егзистенцију као једини запослени у својој софтверској кући "Деспот & Цо", у свакој епизоди водиће њега и гледаоце серије на најразличитије локације - на фарму ћурака, у фитнис центар, болнице, фабрике, адвокатске канцеларије, у невладине организације, политичке партије, старачке домове, спортске клубове, кладионице, банке, школе плеса, модне салоне.

За режију, поред Бајића, биће задужен Дејан Зечевић, сарадници на сценарију су драматург Маја Тодоровић и редитељ Милан Коњевић.

Ангажовани су и директор фотографије Предраг Јочић, монтажери Стеван Марић и Александар Поповић, дизајнер тона Игор Перовић са својим тимом. 

Сценограф је Драган Мићановић, са својим помоћником Дејаном Видићем, костимограф Ивана Несторовић, а маскер Мирјана Стевовић.

У серији ће играти више од 150 глумаца, између осталих Љиљана Стјепановић, Тамара Крцуновић, Олга Одановић, Радош Бајић, Михајло Јанкетић, Лидија Вукићевић, Бранислав Лечић, Катарина Гојковић, Дубравко Јовановић, Маријана Мићић, Софија Рајовић, Ива Штрљић, Иван Босиљчић, Ненад Хераковић, Микица Петронијевић, Недељко Бајић, Иван Вучковић, Никола Џамић.

Серија ће се снимати 165 дана, у Београду, Смедеревској Планаци, Врњачкој Бањи, Иригу, Шапцу и другим градовима и селима, а рмитовање је планирано за фебруар на "Пинку".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести