Рајко Грлић и Анте Томић снимају нови филм: Свему дође крај

Ауторски двојац Рајко Грлић и Анте Томић, који је бриљантно сарађивао на остварењима „Караула” и „Устав Републике Хрватске”, финализује припреме за снимање филма “Свему дође крај”.
film, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

У темељима сценарија, који је, како открива Грлић, „ушао” у своју седму верзију, заправо је роман Мирослава Крлеже “На рубу памети”. За свако погажено обећање прије свега ваља пронаћи доброг кривца. У овом случају то је Анте Томић, појаснио је Грлић одлуку да ипак поново стане иза камере, иако је дуго за „Устав” тврдио да је његов последњи филм.

Сам Томић, пак, открива да су роман адаптирали и ставили га у данашње доба, „јер се чини  да је јако актуална та прича, коју је Крлежа испричао 30-их година прошлог века, о човеку који се у својим средњим годинама побуни против властита живота, у којем му се све учини лажним и поквареним.

Ипак, доста смо се удаљили од изворника, тако да је сценарио заправо остао само по мотивима Крлежиног романа, јер се сада бавимо контроверзним компанијама и богатим људима који су наизглед стубови друштва, а заправо су беспризорни криминалци, појаснио је Томић.

М. С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести