Равно Село филм фестивал од 30. јуна до 3. јула

Међународни фестивал првог или другог филма у Равном Селу отвориће 30. јуна остварење „Не играј на Енглезе” редитеља Слободана Пешића, а биће затворен 3. јула доделом награда и светском премијером филма „Јенга - чудна игра” Николе Кончаревића.
1
Фото: Промо

Како је најављено, овогодишње, пето издање фестивала, који је у свом родном месту под слоганом „Селом круже филмске приче” покренуо глумац и редитељ Лазар Ристовски, имаће у главном програму рекордних осам филмова, међу којима и светску премијеру имати дебитантски филм „Усековање” Синише Цветића.

Организатори су навели да ће се у главном програму наћи и биоскопски хит „Златни дечко” Огњена Јанковића, француски филм „Хроника насиља” Мануела Шапире, као и руско-фински „Карантин” Диане Ринго, данска комедија „Дивљи људи” Томаса Данескова и грузијски „Друго ја” Гиге Агладзеа, у продукцији славног редитеља Дејвида Линча. 

Традиционално, Равно Село филм фестивал ће имати поред Главног и студентски програм, чији су гости академици Факултета драмских уметности из Београда, и селекцију документарних филмова “Кратких 100 минута”.

Гост селектор главног програма и ове године је Драган Јеличић, док је за докуметнарни програм задужен Игор Тохољ. Иначе, 30. јуна приказивању Пешићевог „Не играј на Енглезе” претходиће концерт филмске музике, на коме ће глумце и певаче пратити Зрењанинска филхармонија. Овај концерт биће репризиран 1. јула у Новом Саду, у Католичкој порти. 

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести