Режисер Џои Рајт и Том Хенкс снимају “Врт звери”

ХОЛИВУД: Према писању еснафског холивудског дневника “Верајети”, у завршној фази су преговори режисера Џоија Рајта да режира филм “Врт звери”, према истоименом роману Ерика Ларсона, а чији би продуцент био прослављени глумац, оскаровац Том Хенкс, који би играо и главну улогу.
holivud pixabay
Фото: Pixabay.com

Рајт приводи крају преговоре да он и адаптира Ларсонов роман, чија се радња одвија током Другог светског рата.  
”Верајети” пише да би се у случају да се постигне договор о адаптацији романа, поред Рајта на писању сценарија радили и Хенкс и Гери Гецман. 

Рајт се прославио историјским филмовима као што су “Понос и предрасуда”, “Покајање”, “Ана Карењина” и недавно филм о Винстону Черчилу “Најмрачнији час”.

Прича се, пише “Верајети”, да би Хенкс играо главног јунака Вилијема Дода, који је био послат у Берлин за америчког амбасадора 1933.  када је Хитлер дошао на власт.

Хенкс је ангажован око екранизације Ларсоновог романа од 2011, када је шведски аутор продао ауторска права Холивуду. 

Роман је  био на листи бестседлера “Њујорк тајмса”, јер је Дод, рођен у Чикагу, имао прилику да се упозна са узбудљивим животом у Берлину, чак и шали и с Хитлеровом политиком.

”Њујорк тајмс” је за роман написао да је “најбоље и најузбудљивије дело Ларсона и да је снажно и истинито сведочење о нацистичким злочинима”. 

Аутор је на Ттвитеру изразио одушевљење што ће Рајт учествовати у екранизацији његовог романа.

Ларсон је познат по историјским романима, пре свега по роману чија се радња догађа на Светској изложби у Чикагу 1893. 

За ово дело је освојио награду “Едгар” и Националну награду. Он је до сада објавио пет романа који су се нашли на листи хитова “Њујорк тајмса”.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести