Римејк филмова "Мост" и "Валтер брани Сарајево"

БЕОГРАД: Хуахуа Медиа, Филмски центар Сарајево и Dandelion Productions Inc. потписали су споразуме о сарадњи на римејку два класика ратне кинематографије Мост и Валтер брани Сарајево, саопштили су данас из Филмског центра Србије. 
z
Фото: Youtube Printscreen

Потписивању су присуствовали и амбасадори Србије и БиХ у Кини, а сарадњом је створен међународни продукцијски тим који ће, користећи најновију технологију снимања филмова, поново креирати романтичне и херојске епове. 

Као антифашистички филмови, познати широм Кине шездесетих и седамдесетих година прошлог века, "Мост" и "Валтер брани Сарајево" испричали су изванредне приче, кроз живописне ликове и романтична револуционарна осећања и на тај начин постали трајни део сећања многих генерација.

Музика и дијалози из тих филмова имају вечни шарм и остали су популарни до данас. 

Поменути римејк пројекат није само одавање почасти класицима, већ даље продубљивање културне размене између Кине, Србије и Босне и Херцеговине.

"Овај римејк југословених филмских бисера је још један доказ великог успеха српске кинематографије, која има велелепну историју и богату традицију осликану у бројним филмским остварењима. Србија и Кина су две веома удаљене земље, али је нит која их спаја нераскидива и проткана кроз све сфере, а посебно у области уметности", рекла је председница УО Филмског центра Србије Јелена Триван. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести