„Шавови” од 14. марта у српским биоскопима

БЕОГРАД: Након бројних награда на Берлинском фестивалу и домаћем Фесту, филм “Шавови” Мирослава Терзића започеће 14. марта свој биоскопски живот широм Србије, најавили су дистрибутери. 
savovi snezana bogdanovic
Фото: Youtube Printscreen

Остварење редитеља Мирослава Терзића бави се темом новорођених беба које, непосредно након доласка на свет бивају проглашене мртвим, а потом се без икаквог знања биолошких родитеља дају на усвајање.

Сусрет редитеља Терзића с кројачицом из Београда, Дринком Радоњић био је иницијална каписла за настанак “Шавова“. 
Њена прича о сину ког су јој након рођења одузели и прогласили мртвим и њена вера у то да је он жив, као и упорност и храброст да након две деценије пронађе дете за које верује да је њено, мотивисали су редитеља Мирослава Терзића да сними филм о теми која га је и пре интригирала.

У сарадњи са сценаристкињом Елмом Татарагић настали су “Шавови” чији је квалитет и значај најпре препознао стручни жири у Берлину, доделивши награду за најбољи европски филм у програму Панорама, а потом и публика Берлинала која је доделила другу награду за најбољи играни филм у селекцији Панорама.

У улози несрећне мајке Ане, која се у потрази за несталим дететом сусреће с бројним потешкоћама и препрекама у виду судства, полиције, друштва, нашла се Снежана Богдановић - најбоља глумица овогодишњег Феста. 

Снежана је испред камере постала друга особа, не штедећи се и не плашећи се да се потпуно поништи и препусти Ани и да у том процесу понекад готово повреди себе. Потпуно предавање. Она је друг, борац и велики глумац, рекао је редитељ Мирослав Терзић.

У осталим улогама: Марко Баћовић, Весна Тривалић, Јована Стојиљковић, Јелена Ступљанин, Павле Чемерикић и други. 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести