"Сенке над Балканом" доступне на Амазон прајм платформи

БЕОГРАД: Најгледанија домаћа ТВ серија "Сенке над Балканом" биће доступна гледаоцима широм света на онлине платформи Амазон прајм, саопштили су продуценти серије.
senke nad balkanom
Фото: Tanjug

Након вишемесечних преговора "Сенке" су пронашле свој пут на глобалној сцени, чиме су постале прва српска ТВ серија која ће бити доступна на једној од највећих светских платформи.

"Ово је свакако важан догађај, не само за нас који смо радили ''Сенке'', већ и за српску кинематографију и телевизију, јер је ово први пут да једна српска серија буде доступна целом светском аудиторијуму. Преговори су трајали скоро две године и успели смо да једна тако значајна платформа, која сустиже НЕТФЛИX, уврсти у свој садржај и "Сенке над Балканом". На овај начин, поред гледалаца на Балкану и у Русији, "Сенке" ће моћи да гледа читав свет. Очекујемо да ће ускоро бити доступна и друга сезона", изјавио је редитељ и креатор "Сенки" Драган Бјелогрлић.

Серија "Сенке над Балканом" је драмски трилер чија је радња смештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог века, у којем се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал.

Поред Бјелогрлића, који игра главну улогу, глумачку поделу "Сенки" чине и Андрија Кузмановић, Гордан Кичић, Жарко Лаушевић, Марија Бергам, али и међународна поставка - славни руски глумци Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познате "комшије" Горан Богдан и Бојан Навојец (Хрватска), Тони Михајловски и Петар Арсовски (Македонија).

Сценарио за серију су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику потписује Мањифико.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести