Софест од 3. до 7. јула у Сопоту

БЕОГРАД: Отварањем изложбе плаката "1968-2018, све наше варљиве године" и концертом Уметничког анасамбла Станислав Бинички под диригентском палицом Војкана Борисављевића уз солисту - глумца Игора Первића, 3. јула у Центру за културу у Сопоту започеће 47. Филмски фестивал Софест, најавили су данас организатори на конференцији за медије у Скупштини града Београда. 
sofest, tanjug
Фото: Tanjug

Александар Аврамовић члан Одбора Софеста напоменуо је да је на самом отварању фестивала биће приказан филм "Нигде" у режији Предрага Велиновића са Небојшом Миловановићем и Маријом Бергам у главним улогама. 

"За 5 фестивалских дана биће приказана 23 филма. У такмичарској онкуренцији је 15 остварења, а најмлађе очекују три наслова. Такође приказаћемо и 3 документарна филма, а на крају у част награђених по једно дугометражно и краткометражно оставарење", казао је Аврамовић. 

Он је додао да у краткометражном филму под насловом "Позив", редитеља Милоша Љубомировића, главну улогу, први пут игра Нада Савкић, легенда кафане "Код Наде и Томе" у Тресијама. 

"Нада је заслужила посебну захвалницу у име деценија доброте", казао је Аврамовић. 

Према његовим речима жири ће бити састављен од прошлогодишњих лауреата. 

"Председница Христина Поповић је тумачила главну улогу у победничком остварењу "Јесен самураја", а чланови су и добитници награда за најбољу мушку улогу: Игор Ђорђевић и за режију Бојан Вулетић. 

За њега нема дилеме да је главни искорак фестивала манифестација "Филмски маратон на поклон Београду". 

"Позивам Београђане да дођу у Дом омладине Београда 9. јула где ће их чекати добитници награда на нашем фестивалу" казао је Аврамовић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести