Станимировић: У серији "Зборница" нема ниских страсти

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ Ђорђе Станимировић који је говорио о раду на серији "Зборница".
Танјуг/Драган Кујунџић/ Ђорђе Станимировић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/ Ђорђе Станимировић

Станимировић је рекао да је у огромној експанзији свих врста серија у Србији "Зборница" другачија, пошто му је био циљ да направи "ситком који ће бити стварно смешан и духовит".

Према његовим речима, основна карактеристика ситкома је да "људи уживају глеђаући га а да им буде успут".

"Избегавали смо све најниже страсти и псовке, пазећи да нам не излети, да останемо у културном опхођењу, а направимо све те комичне ситуације", истакао је редитељ.

У серији играју Горица Поповић, Дејан Луткић, Ненад Илић, Зоран Цвијановић, Светклана Бојковић и бројни други, а Станимировић је рекао да је у "Зборници" имао огромну срећу да је глумачка екипа "заиста фантастична, састављена од малтене бардова српског глумишта".

"Са њима је било деловало да је тешко радити а заправо је било право уживање. Само им се баци нека ситна искра и они крену. Требало је сама лепо водити и усмеравати", признао је редитељ.

Станимировић је оценио да гледаоце "зборница" привлачи због односа између ликова и препознају се у њима и у ситуацијама.

Приметивши да је "дефинитивно огромна експанзија" домаћих серија, Станимировић је рекао да су могућности велике и сви могу радити свакодневно, али је упозорио да је "изазовно радити што више ствари али треба наћи меру".

"Пре него што смо почели радити ''Зборницу'' рекао сам да не бих да радим још једну ствар која ће тако само да прође или да буде нешто што је у основи комерцијално, него бих да радим нешто што је забавно и смешно", рекао је Станимировић.

Оценивши да је хиперпродукција је простор у коме треба бирати ако си у могућности, Станимировић је рекао да он јесте био у таквој могућности и исход је "Зборница".

"Зборница'' је слика мог духа. Разиграно а непретенциозно. Да публику разгали и насмеје", истакао је Станимировић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести