У уторак премијера филма "Јужни ветар", интересовање велико

БЕОГРАД: Премијера филма "Јужни ветар" биће одржана сутра у Великој дворани Сава центра, а због великог интересовања филм ће исте вечери премијерно бити приказан и у три сале биоскопа "Cineplexx" у тржном центру "Ушће".
t
Фото: Youtube Printscreen

То је речено данас на конференцији у биоскопу Roda Cineplexx на Бановом брду на којој су говорили редитељ и косценариста Милош Аврамовић и глумци Милош Биковић, Драган Бјелогрлић, Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Срђан Жика Тодоровић и Јована Стојиљковић.

Главног јунака у филму, Петра Мараша, тумачи Милош Биковић који је рекао да је главна вредност филма психолошка уверљивост ликова и додао да су сви глумци урадили сјајан посао.

"Што се тиче мог јунака, то је момак који је свој таленат и страст према колима и брзој вожњи могао да оствари на један другачији начин, да је ишао тежим путем. Међутим, а то и јесте једна критика друштва у коме живимо, млад човек уколико жели да добије све одмах, да оствари своје амбиције натеран је да крене погрешним путем, а оно што је за мене било занимљиво је како једна погрешна одлука доведе до низа догађаја које човека измене до непрепознатљивости", рекао је Биковић.

Драган Бјелогрлић је рекао да му је драго да је поново један домаћи филм изазвао пажњу јавности.

Приметио је да су раније биоскопи лошије изгледали, али су сале биле препуне и свака премијера домаћег филма је у Београду била догађај.

"Сад имамо лепе сале, али нажалост када су домаћи филмови у питању, често нису баш попуњене, а овај филм ће, чини ми се, после дуже времена вратити публику у биоскопе", навео је он.

Срђан Жика Тодоровић је рекао да је филм "Јужни ветар" феноменалан и позвао све да дођу у биоскопе.

Учесници конференције присетили су се и недавно преминулог глумца Небојше Глоговца, коме је улога у филму "Јужни ветар" била последња.

"Ја сам први пут радио са Небојшом управо на овом филму. Био је изразито топао човек, духовит, образован, дубок, велики глумац и било је задовољство гледати га у кадру", рекао је Биковић.

Додао је да је Глоговца, као и све велике људе, карактерисала једноставност.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести