Светска премијера филма "Чекајући Хандкеа" у Санкт Петербургу

БЕОГРАД: Светска премијера дугометражног документарног филма "Чекајући Хандкеа" биће одржана 1. новембра у Санкт Петербургу, потврдио је Танјугу редитељ Горан Радовановић.
Reditelj Goran Radovanović  Foto: Yotube/printscreen
Фото: Редитељ Горан Радовановић Фото: Yotube/printscreen

Радовановић каже да је Санкт Петербург право место за премијеру његовог филма, који говори о тешком животу српског народа јужно од Ибра, на простору Косова и Метохије.

Мој филм поручује да је јако важно да се одржи идентитески континуитет српског народа на простору Косова и Метохије. Срећан сам што ће публика у Русији имати прилике да прва види тај филм и верујем да ће у будућности он бити приказан на многим фестивалима, рекао је Радовановић за Танјуг.

Поред тога, Радовановић је најавио српску премијеру свог остварења на јубиларном 50. издању Феста, које ће бити одржано 2022. године.

Радња филма "Чекајући Хандкеа" прати настојање винара из Велике Хоче да, након сазнања да је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност, постави плочу са рељефним ликом овог писца на својој винарији, у којој је Хандке више пута боравио.

Постављање плоче захвалности притом постаје "својеврсна сизифовска акција која разоткрива сву драму живота преосталог српског становништва на Косову и Метохији."

Филм "Чекајући Хандкеа" подржао је Филмски центар Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести