Тарантино се повлачи из филмске индустрије?

ХОЛИВУД: Чувени режисер Квентин Тарантино најавио је повлачење рекавши да је “дошао до краја пута”, али је најавио да ће се и даље бавити креативним радом.
d
Фото: Youtube Printscreen

Тарантино (56) је недавно завршио снимање филма “Било једном у Холивуду” у којем главне улоге играју велике звезде као што су Бред Пит и Леонардо Ди Каприо и то би могао да буде његов последњи филмски пројекат. 

Он је у интервјуу магазину ГQ Аустралија објаснио да је “дошао до краја пута” када је у питању његов рад иза камере, након што је режирао низ култних филмова као што су “Кил Бил”, “Петпарачке приче” и “Улични пси”. 

“У будућности видим себе како пишем књиге и позоришне представе, тако да ћу се и даље бавити креативним послом. Једноставно мислим да сам филму дао све што сам имао”, рекао је Тарантино, преноси портал Метро. 

Он је рекао да ће се повући чак и ако “Било једном у Холивуду” доживи велики успех, што ће се сигурно и догодити имајући у виду сјајне глумце и епски заплет.

Бред Пит, који је и сам изјављивао да је сувише стар за глуму, каже да је Тарантино “мртав озбиљан” у намери да напусти Холивуд.

“Отворено жалим због његове одлуке, али режисери знају када почну да се осећају као да су ван игре. Он има друге планове, тако да се не опраштамо за дуго”, рекао је Пит.

Тарантинов девети филм “Било једном у Холивуду” добио је сјајне критике на Канском фестивалу и доживео седмоминутне стојеће овације после приказивања.

Режисер ће можда ипак режирати и десети филм пошто је планирано да уради нови филм из серијала “Звездане стазе”. 

Он је то недавно и потврдио рекавши да, “уколико постоји сценарио, има још доста тога да се уради”.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести