У де­цем­бру пре­ми­је­ра фил­ма “По­след­њи џедај”

За 15. де­цем­бар за­ка­за­на је свет­ска пре­ми­је­ра осмог на­став­ка се­ри­ја­ла "Ра­то­ви зве­зда", на­сло­вље­на "По­след­њи џедај", од ко­га се оче­ку­је да бу­де нај­гле­да­ни­ји филм у овој го­ди­ни.
Film Poslednji džedaj Foto: promo
Фото: Филм Последњи џедај Фото: промо

От­ка­ко се у би­о­ско­пи­ма по­ја­вио пр­ви на­ста­вак но­ве три­ло­ги­је ко­ју је осми­сли­ла хо­ли­вуд­ска ком­па­ни­ја "Волт Ди­зни", ко­ја је 2012. от­ку­пи­ла од Џорџа Лу­ка­са сва пра­ва на ње­гов се­ри­јал "Ра­то­ви зве­зда", но­ви вла­сник је по­чео да се при­пре­ма да на­ста­ви при­чу ба­рем за но­ву три­ло­ги­ју у ко­јој би игра­ли не­ки ве­те­ра­ни и не­ки но­ви глум­ци.

Та­ко је сни­мљен филм "Бу­ђе­ње си­ле" ко­ји је сти­гао пред пу­бли­ку 2015. го­ди­не и по­сти­гао спек­та­ку­ла­ран успех. У фил­му ко­ји је ре­жи­рао Ј.Ј. Абрамс по­ја­ви­ло је тро­је ве­те­ра­на - Ха­ри­сон Форд као оста­ре­ли Хан Со­ло, Марк Ха­мил и Ке­ри Фи­шер ко­ја је са­да ге­не­рал, а не ви­ше прин­це­за. Оста­ле ва­жне но­ве ли­ко­ве игра­ли су и но­ви глум­ци ко­је је пу­бли­ка ве­о­ма ле­по при­хва­ти­ла.


У по­тра­зи за Хан Со­лом

Џон­сон (43) при­зна­је да је као де­чак обо­жа­вао "Ра­то­ве зве­зда" и да је све на­став­ке гле­дао ви­ше пу­та, а по­себ­но овај нај­но­ви­ји, јер ње­гов ко­ле­га Абрамс је у свој филм унео по­треб­ну све­жи­ну, чи­не­ћи га са­вре­ме­ни­јим од оних ста­рих Лу­ка­со­вих. Он је и “ве­о­ма сре­ћан и по­но­сан” што му је Ке­тлин Ке­не­ди пру­жи­ла пу­ну сло­бо­ду да кре­и­ра сце­на­рио без би­ло чи­јег ме­ша­ња, та­ко да је при­ча о по­тра­зи за Хан Со­лом, ко­ји је не­стао у ко­смо­су, плод ње­го­ве ма­ште. 


Од­мах по­што се по­ка­за­ло да љу­би­те­ља "Ра­то­ва зве­зда" има по це­лом све­ту, по­че­ле су при­пре­ме за осми филм "По­след­њи yедај" у ко­ме се при­ча на­ста­вља та­мо где је ста­ла у "Бу­ђе­њу си­ле".

Ди­рек­тор­ка сту­ди­ја ком­па­ни­је Волт Ди­зни, Ке­тлин Ке­не­ди, опре­де­ли­ла се да ан­га­жу­је Ра­ја­на Џон­со­на да на­пи­ше сце­на­рио и ре­жи­ра "По­след­њег yеда­ја", па са­да и Yон­сон са не­стр­пље­њем оче­ку­је пре­ми­је­ру, јер до са­да ни­је ре­жи­рао ни­је­дан на­уч­но-фан­та­стич­ни филм, али и та­ко мо­ну­мен­тал­них раз­ме­ра као што се оче­ку­је од не­ког фил­ма овог нај­у­спе­шни­јег се­ри­ја­ла у исто­ри­ји сед­ме умет­но­сти.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести