У Кану светска премијера новог филма Квентина Тарантина

КАН: Светска премијера дуго очекиваног филма "Било једном... у Холивуду" у режији Квентина Тарантина одржана је на најпознатијем филмском фестивалу у Кану, саопштили су из дистрибутерске куће Con Film.
r
Фото: Youtube Printscreen

Неколицина одабраних имали су прилику да први погледају Тарантинов девети филм о којем се већ дуго прича. 

Да је реч о посебном филмском изненађењу овог ненадмашног редитеља види се и по спречавању цурења било каквих информација о филму, осим оних које сама екипа филма пласира. 

Пројекција премијере у Кану је била под строгом контролом и сам Тарантино се обратио публици која је гледала филм и замолио је да задржи своје утиске за себе, како осталима не би покварили изненађење.

Тарантино до сада ни са једним својим филмом није изневерио публику, и због тога  су очекивања публике широм света велика. 

Радња филма враћа гледаоце у шесдесете године прошлог века и прати глумца Рика Далтона, бившу звезду једне ТВ серије и његовог каскадера Клифа Бута на путу проналаска свог места под сунцем у филмској индустрији. 

Њихово путовање одвија се на врхунцу хипи ере, давне 1969. године у Лос Анђелесу. То је уједно и време последњих трзаја златног Холивуда. 

Рик и Клиф покушавају да се изборе за свој успех у светској престоници филмске индустрије коју више не препознају.

Тарантино је у свом најновијем филмском остварењу окупио најбоље глумце генерације. Уз Леонарда Дикаприја, Бреда Пита и Марго Роби у филму се појављују и остала велика холивудска имена као што су добитник награде Оскар Ал Паћино, Брус Дерн, Тим Рот, Тимоти Олифант, Курт Расел, Дакота Фенинг, Дејмијан Луис и многи други. 

Ово је уједно и последња филмска улога недавно преминулог глумца Лука Перија.

Продукцију филма потписују Давид Хејман, Шенон Мекинтош и Квентин Тарантино, а извршна продуценткиња је Џорџија Кацандес.

Иначе, Леонардо Дикаприо и Марго Робе заједно су већ глумили у филму "Вук са Вол Стрита", док је ово први филмски наслов у којем ће заједно заиграти Пит и Дикаприо чију сарадњу на филму Тарантино је описао као најузбудљивији глумачки тандем након Роберта Редфорда и Пола Њумана.

На репертоару биоскопа у Србији ново остварење Квентина Тарантина „Било једном... у Холивуду“ наћи ће се у августу. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести