Убице мога оца 2 најгледаније

БЕОГРАД: Прва епизода друге сезоне серије "Убице мог оца", емитована у понедељак увече на ТОП каналу, најгледанији је програм у термину од 20:00 до 21:00 код гледалаца СББ платформе, саопштава Јунајтид Медија, позивајући се на званичне податке ТВБит, најмодернијег система мерења гледаности који се користи на европским дигиталним платформама.
ubice moga oca 2
Фото: Youtube Printscreen

Са чак 23,65 одсто шера (проценат од укупног броја гледалаца), ТОП канал је у овом термину надмашио и канале са националном фреквенцијом, истиче се у саопштењу.

На другом месту, у периоду од 20.00 до 21.00, прецизира се у саопштењу, био је РТС 1 са 14,49 одсто, Пинк са 8,15 одсто, Прва ТВ са 6,51 одсто, и Хепи ТВ са 3,87 одсто.

Како се објашњава у саопштењу, ТВБит (www.tvbeat.com) је специјализована платформа за статистичку ТВ анализу у реалном времену која, мерећи целу базу гледалаца, а не само узорак, даје прецизне податке о гледаности одређеног садржаја или канала.

Користе је водећи дирстрибутери ТВ програма у Европи, укључујући Велику Британију, Шпанију, Белгију, Швајцарску, Словенију, Хрватску, БиХ, Србију и друге земље.

Гледано у целодневном просеку, ТОП канал је у сваком тренутку био у првих пет канала, наводи се у саопштењу.

"Одлука Јунајтид Медије и улазак у продукцију домаћих серија, као и покретање ТОП канала, показало се као права ствар и ми смо одушевљени реакцијама гледалаца", изјавила је директорка ове медијске куће Александра Суботић.

Канал је кренуо са емитовањем пре мање од недељу дана, подсетила је Суботић, која тврди да се већ налази у врху гледаности, заједно са националним каналима.

"Овим смо јасно добили потврду да је програм који смо понудили изврстан, анализирајући управо потребе гледалаца", истакла је Суботић.

Она је најавила да ће, "због природе канала, 'Убице мог оца 2' бити емитоване у више термина током недеље, што је одлична припрема за следећу епизоду".

"Не видимо разлог да се са РТС надмећемо у домену терестријалне дистрибуције, кад сматрамо да будућност лежи у новим, модернијин начинима дистрибуције садржаја", закључила је Суботић. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести