„Ухвати филм” у Културном центру Новог Сада

Такмичарски програм 17. међународног фестивала “Ухвати Филм”, у Културном центру Новог Сада, почиње у четвртак и траје до 29. септембра. Чине га премијерне пројекције 39 филмова из 18 земаља света, након чега следе разговори са ауторима филмова, гостима и публиком.
w
Фото: pixabay.com

Ове године публика ће имати прилику да види анимиране, игране и документарне филмове, о љубави, пријатељству, породици, плесу, спорту, могућностима, изборима, насиљу, одбацивању... Првог дана такмичарског дела програма, 26. септембра, биће приказани филмови о Европи. Након пројекција, следи разговор “Прича о Европи”, о европским вредностима. Филмови из Русије и Азије, на програму су 27. септембра, а разговараће се на тему “Како (зашто) филм утиче на нас?”. У суботу, 28. септембра, фокус је на женама са инвалидитетом. Филмови о померањима граница науке и људске спознаје на програму су 29. септембра.

Тема за разговор је “Зашто нам је тешко прихватити инвалидитет”, у оквиру којег ће бити речи о (не)рађању и усвајању деце са инвалидитетом, као и удомљавању животиња са инвалидитетом. Пројекције почињу од 18 сати, а улаз је бесплатан.  

И. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести