Варајети: Србија повећава подстицаје за снимање филмова

ЛОС АНЂЕЛЕС: Холивудски филмски магазин "Варајети" објавио је данас да је Србија недавно увела нове подстицаје за продукцију аудиовизуелних дела, наводећи да осим тога наша земља обилује природним лепотама и нуди прегршт занимљивих локација за снимање.
imdb.com/promo
Фото: imdb.com/promo

Конкретно, Србија је уредбом подигла проценат повраћаја инвеститору са 20 на 25 одсто, а филмске компаније могу да конкуришу целе године.

Већ и само то требало би да повећа активност филмске индустрије, али Србија обилује и живописно сликовитим локацијама дуж Дунава, пише "Варајети".

Такође, поред руралних и природних лепота, Србија може да се похвали мноштвом старинских села и импресивним историјским каменим кулама Београдске тврђаве која гледа на ушће Саве у Дунав.

Да би се квалификовали за подстицаје, продуценти морају да испуне минимум услова, а минимални улог за филмске и телевизијске серије 300.000 евра, док је минимум за ТВ епизоду 100.000 евра.

За анимирани филм и пројекте постпродукције, минимално улагање је 150.000 евра.

Међу недавно снимљеним филмовима у Србији су "Incoming", тв серија "McMafia", "Tau", "The Forest", "Newcomer" и други, подсећа магазин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести