Вечерас новосадска премијера филма Нечиста крв - Грех предака

Филм “Нечиста крв - Грех предака”, у режији Милутина Петровића, имаће новосадску премијеру вечерас од 20.30 часова у биоскопу Арена синеплекс.
с
Фото: Промо

Део ауторске и глумачке екипе прошетаће црвеним тепихом, а након пројекције филма поклониће се публици. Главне улоге играју Драгана Бјелогрлића, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Нела Михаиловић, Дејан Бућин, Марко Грабеж, Тим Сејфи, Недим Незировић, Милица Гојковић, Теодора Драгићевић, Ваја Дујовић, и Никола Вујовић.

Филм је снимљен на основу заборављеног сценарија легендарног Војислава Воје Нановића („Чаробни мач”, „Бесмртна младост”, „Погон Б”) насталог на основу прозе Боре Станковића. Филмска прича прати Хаџи Трифуна (Драган Бјелогрлић), угледног српског трговца, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом. Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке романа “Нечиста крв”.

За потребе снимања изграђена је импресивна сценографија инспирисана Врањем из 19. века, коју чине неколико кућа, војних објеката, кафана, џамија, пијаца и трг са општином. Сашивен је велики део костима и униформи из тог периода док је један део костима и реквизите допремљен из бројних европских фундуса. Занимљивост филма лежи у самом кастингу, јер су поред домаћих, ангажовани и глумци из Турске, Албаније и Немачке.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести