Завршено снимање филма „Бог у ципели“

БЕОГРАД: Завршено је снимање дугометражног играног филма радног наслова „Бог у ципели“ редитеља Огњена Свиличића који је сниман локацијама у  Загребу, Шибенику, Водицама и острву Муртер, саопштено је из Филмског центра Србије (ФЦС).
film, freeimages
Фото: Freeimages

Филм „Бог у ципели“, за који су сценарио написали Свиличић и Маријана Ферхеф (Верхоеф), копродукција је српске филмске куће Биберће, Максима филма из Загреба и македонског Скопје филм студија, а реализује се уз подршку Филмског центра Србије, Хрватског аудиовизуелног центра, Македонске филмске агенције Медиа и Хрватске радиотелевизије. 

Редитељ је одмах након снимања ушао у постпродукцију филма, која ће се у сарадњи с монтажерком Наташом Пантић и кућом Дигиталкрафт, радити у Београду до Нове године, наводи се у саопштењу.

У филму глуме Франко Јаковчевић, Белма Кошутић, Карла Брбић, Барбара Вицковић, Игор Ковач, Горан Богдан, Стипе Радоја, Јосип Лукић и многи други. 

Ауторски тим чине још и директор фотографије Маринко Маринкић, сценографкиња Ивана Шкрабало, костимографкиња Емилија Ивановска Атанасовска, мајсторица маске Ива Куробаса, мајстор тона Игор Поповски...

“Бог у ципели“ је филм о одрастању, о индивидуалној вери, о нади. 

Главни јунак је дечак Горан, који је разочаран и без породице остављен у дому под патронатом католичке цркве. 

Дечак одбија да се моли јер је бесан на цели свет, а што га више присиљавају на молитву и на правила дома, он је све бунтовнији. 

У том свом отпору и низу догађаја којима и сам учествује, он схвата како ипак постоји нешто изван људи самих што их повезује.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести