Жири ФЕДИС-а: “Кости“ најбоља домаћа серија

БЕОГРАД: Стручни жири 11. Међународног фестивала драма и серија ФЕДИС оценио је серију “Кости“ редитеља Саше Хајдуковића као најбољу домаћу ТВ серију претходне сезоне, саопштили су данас дистрибутери.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Овај пројекат “Босонога продукције“ из Бањалуке и Радио-телевизије Србије нашао се у конкуренцији са још 12 домаћих остварења, али је стручни жири манифестације њега посебно издвојио и доделио му још три награде “Златна антена“: Драгану Мићановићу за најбољу епизодну мушку улогу, Николини Јелисавац за најбољу епизодну женску улогу и Саши Петковићу и Драгану Радетићу за најбољу фотографију.

“Пре годину дана сам изјавила да имамо велика очекивања када је реч о серији и ова признања струке су, након бројних награда које смо освојили у претходном периоду, још једна потврда да је цела наша екипа на висини задатка. Задовољство је и част, али и велика обавеза, бити део тима који потписује најбољу домаћу ТВ серију у претходној сезони и зато нам не преостаје ништа друго него да наставимо радити и снимати још боље и квалитетније“, навела је продуценткиња серије Бранкица Јанковић.

Поред тога, убрзо су почела да пристижу признања не само из Босне и Херцеговине и региона, већ и на глобалном нивоу.

Други део бањалучке трилогије “Месо-Кости-Кожа“, нео-ноар остварење “Кости“ настало је из пера сценаристе Николе Коље Пејаковића и носи елементе друштвене драме постављене у амбијент данашње Бањалуке, као и низ противречности које откривају једно друштво у настајању са дубоким ођецима ратних збивања деведесетих.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести