"Златни дечко" најбољи филм фестивала Равно Село

РАВНО СЕЛО: Остварењу редитеља Огњена Јанковића "Златни дечко" припала је награда "Златни клип" за најбољи филм на Међународном фестивалу дебитантског филма "Равно Село".
r
Фото: Youtube Printscreen

На фестивалу одржаном од 30. јуна до 3. јула "Златни клип" за најбољи филм по избору публике освојило је остварење “Џенга - чудна игра" редитеља Николе Кончаревића, који је био премијерно приказан у Равном Селу, саопштио је данас фестивал.

Како је наведено, "Горки лист награду за најбољег младог глумца" освојио је Денис Мурић за улогу у филму “Златни дечко", а награду је у име глумца примио Јанковић.

"Златни клип" за најбољег редитеља дебитанта припао је Французу Мануелу Шапироу за "Хорнику насиља", који се јавио видео обраћањем.

Плакета "Први метар" за најбољи омладински филм додељена је "Великанима" у режији Милорада Савановића, а у истој категорији додељено је специјално признање филму "Анимус" Милице Спасојевић.

Награду у категорији кратких документарних филмова "Кратких 100 минута" освојио је филм "За викенд гајби Ластом" Данила Лазовића, а специјално признање освојио је филм "Јust а Guy" чији је редитељ Шоко Хара.

Током четири дана "Равног Села" приказано је 28 филмова у три такмичарска програма, а додељене су и дипломе учесницима филмске радионице за ђачки филм снимљен у Равном Селу.

У стручном жирију су били редитељ Драган Маринковић, глумци Вања Милачић и Павле Јеринић, а "жири публике" чинили су оганизаторка културних дешавања Маја Мараш, секретар месне заједнице Равно Село Вук Јевтовић и библиотекарка Марија Богнар.

Драматург Иван Велисављевић одлучивао је о документарном програму “Кратких 100 минута” а редитељка Александра Штифанић о селекцији студентског филма.

Фестивал "Равно Село" одржан је уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе и информисања, Града Врбаса и продуцентске куће Зилион филм.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести