Изложба посвећена Милану Делчићу у Атељеу 212

БЕОГРАД: Изложба фотографија "Кренуо сам давно", посвећена култном мултимедијалном уметнику и певачу групе "У шкрипцу" Милану Делчићу-Делчи (1960-2011), биће отворена сутра, на његов рођендан, у Атељеу 212.
atelje 212, tanjug
Фото: Tanjug

Посетиоци ће у фоајеу Атељеа 212 моћи да виде фотографије Делче и групе "У шкрипцу", као и неке приватне уметникове ствари.

На Великој сцени "Мира Траиловић" састав "Магиц Бусх" са гостом Дарком Грујићем одржаће бесплатан мини-концерт на коме ће извести одабране песме групе "У шкрипцу" и Делчине соло каријере.

Делча је био један од најупечатљивијих и најпрепознатљивијих гласова југословенске и српске рокенрол сцене што је забележено, између осталог, у хитовима групе "У шкрипцу" као што су "Сиђи до реке", "Београд спава", "Нове године" и "Колико имаш година", као и у његовим соло песмама "Хајде лагано", "С'' језиком у уста" и "Добро је".

Са групом "У шкрипцу" снимио је албуме "Године љубави" (1982), "О је!" (1983), мини-албум "Нове године" (1983), "Будимо заједно" (1984) и "Изгледа да ми смо сами" (1990).

По распаду матичног бенда, Делча је кренуо у самосталну каријеру и са пратећим бендом "Склекови" снимио албуме "Делча и склекови" (1994), "С'' језиком у уста" (1994) и "Кренуо сам давно, не сећам се где" (2003).

Делча је дипломирао драматургију на Факултету драмских уметности у Београду.

Био је, између осталог, сценариста серије Телевизије Београд "У име закона" (1991) и косценариста телевизијског филма "Не скрећи са стазе" (2003).

Аутор позоришних комада "Хари не путује возом", "Краљево благо" и "Радмило гнусни и Радмила погана" и ТВ емисије "Др. Максимилијан Мрмор".

Једнодневну изложбу "Кренуо сам давно" организује Рок музеј, уз подршку Градског секретаријата за културу Града Београда, Организације за колективно остваривање права интерпретатора и концертне агенције "Лонг Плаy".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести