Ана Петровић је добитница књижевне награде “Душан Радовић”

БЕОГРАД: Књижевница Ана Петровић добитница је овогодишње награде “Душан Радовић” за своју књигу “Стрипотерапија”, како је данас одлучио стручни жири у саставу - Милош Радовић, председник и чланови: професор др Зорица Хаџић и проф. др Зорана Опачић.
knjiga, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Ауторка и илустраторка Ана Петровић објавила је награђену књигу за издавачку кућу “Креативни центар” 2022. године.

Свечана додела награде биће одржана у среду, 8. фебруара од 12 сати у Библиотеци града Београда, установи културе која је и оснивач ове књижевне награде стваралаштва за децу.

У ужем избору за ову престижну књижевну награду су се, поред награђеног, нашли и следећи наслови: “Мика” Јелене Ангеловски (Службени гласник), “Писма из Верзуниума” аутора Стевана Милошевића (Пчелица), “Новчић судбине” Иване Нешић (Креативни центар) и “Био једном један страх” Јовице Тишме (Лагуна).

Град Београд и Библиотека града Београда установили су 2021. Награду "Душан Радовић" која се додељује једном годишње за књижевност за децу и младе у оквиру свих жанрова у претходној години.

Награда се састоји од: скулптуре, која је рад академског вајара Зорана Кузмановића, дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности.

Претходни, уједно и први добитник ове награде је писац Дејан Алексић за своју књигу “Мало, мало па слон” (Удружење “Имам идеју”, 2021).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести