Биографска књига о Џиму Морисону од петка у књижарама

БЕОГРАД: Биографска књига о Џиму Морисону „Нико се одавде неће извући жив“ аутора Џерија Хопкинса и Денија Шугермена у преводу Дејана Цукића од петка ће бити доступна у свим књижарама у Београду и Србији, саопштио је издавач “Лагуна”.
m
Фото: Youtube Printscreen

Пред читаоцима је сложени, комплексни карактер америчког рок музичара Џима Морисона (1943-1971), бриљантног, харизматичног певача, филозофа, песника, делинквента, опседнутог трагача који је одбацивао сваки ауторитет, уметника који је из незасите радозналости истраживао границе стварности.

Свеобухватна биографија лидера и његове славне групе Дорс, са 15 досад необјављених фотографија, новим епилогом и поговором Мајкла Меклура, настајала је током пуних седам година.

Написали су је познати рок биограф Џери Хопкинс и Дени Шугерман, новинар и сарадник Дорса. Они су особе који имају велику емпатију и блиско искуство са Морисоном, због чега су успели као тандем да пренесу ову велику модерну трагедију.

Џери Хопкинс је музички новинар који је више пута интервјуисао Џима Морисона за чувени часопис Ролинг Стоун, а Дени Шугермен је почео да ради за ову групу са само 12 година.

Тако су књизи дали аутентичност и истину, ослањали су се на знање из прве руке како би већ тада темељно истраженој биографији дали посебан тон.

Свако поглавље је налик причи која се приповеда уз логорску ватру и не упознаје читалачку публику само са незгодним детаљима, већ и са атмосфером, присутним личностима, емоцијама, опасностима и тријумфима који су пратили Морисона и Дорсе током њиховог метеорског успона на трону рок музике.

Има ту и епских сцена опијања и гомиле жена и Морисонових сукоба са законом.

Такође, присутне су и секвенце промишљених осврта на његову вешто прикривану људску страну, страхове и несигурности које му је донела слава и његову жељу да промени слику јавности о себи и буде озбиљно схваћен као песник, а желео је да буде филмски редитељ.

Велики рок музичар је добио и дугометражни играни филм који је посвећен њему “The Doors” (1991), а Џима Морисона је одиграо изванредно Вал Килмер, док је режирао Оливер Стоун.

Књига „Нико се одавде неће извући жив“ од сутра читаоци могу пронаћи у Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести