Бора Ђорђевић представио поетску књигу "Пусто острво"

БЕОГРАД: Француска 7, (Дом књиге) била је данас препуна обожавалаца музичара Боре Ђорђевића, познатијег као Бора Чорба, који је промовисао своју десету књигу поезије "Пусто острво", у издању Арте.
Bora Djordjevic/Tanjug
Фото: Tanjug

О Бори као песнику у суперлативима су говорили академик, песник, Матија Бећковић, аутор рецензије Миодраг Јакшић, издавач и песник и још један колега по перу Предраг Јакшић, а аутор је на опште одушевљење публике говорио своје стихове.

Издавач Миодраг Јакшић је скренуо пажњу на опрему књиге, јер се разликује од претходних Бориних по томе што су све фотографије у колору и илуструју његов живот и каријеру од рођења. На многим сликама је Бора Чорба у природи, па и на пустом острву коме је посветио једну песму за коју је компоновао и музику. 

Јакшић је казао да је књига која има око 200 страна илустрована са деведесетак фотографија, а стихови су подељени по тематици на: озбиљне, дечије, неозбиљни циклус, песме које су снимили други, трилогија, узбуна, косовски циклус, актуелне песме... 

Песник је признао да многе неће добити музичку пратњу нити ће постати хитови, али да их он воли и да их је зато штампао.

Према Бећковићевој оцени Бора Чорба заслужује Нобелову награду, као и Боб Дилан, и то само за речи и музику за песму "Погледај дом свој, анђеле".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести