Читаоци бирају: Најбоља Лагунина књигa за протеклих 20 година

БЕОГРАД: Издавачка кућа „Лагуна“ поводом 20 година рада организује избор најпопуларнијег наслова Лагуниног клуба читалаца, а гласање почиње данас (5 октобра ) и траје до 15. новембра.
knjige, biblioteka, pixabay
Фото: pixabay.com

Читаоци могу да гласају једном дневно за 3 наслова.

Избор неће бити лак имајући у виду да је Лагуна досад објавила скоро 4000 наслова, али редакција је одлучила да мало помогне читаоцима и одабрала је 25 наслова који су се посебно истакли за ових 20 година.

“Лагуна“ је основана 1998. године, а прва објављена књига је роман Терија Прачета “Боја магије“ у преводу Дејана Папића. Ређали су се наслови из Прачетовог серијала о Дисксвету, али и бројни хитови светске и домаће књижевности.

“Лагуна“ је 2003. објавила роман „Игра престола“ Џорџа Р. Р. Мартина који је неколико година касније постао светска сензација и серијал који не престаје да интригира. 

Године 2006. „Лагуна“ је објавила прву књигу „Загонетних прича“ Уроша Петровића, данас омиљеног писца деце и младих. 

Међу 25 наслова који су се издвојили за ових 20 година нашли су се „Крадљивица књига“ Маркуса Зусака, „Ловац на змајеве“ Халеда Хосеинија, „Константиново раскршће“ Дејана Стојиљковића, „Рингишпил“ Јелене Бачић Алимпић, „Човек по имену Уве“ Фредрика Бакмана који је последње две године на врху Лагунине топ-листе, као и многи други.
Списак од 25 највољенијих наслова је на сајту : https://www.laguna.rs/anketa

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести