Карл: Сутра седница Одбора Сајма књига о његовом одржавању

БЕОГРАД: Са професионалне и колегијалне стране не видим разлог да издавачи излазе у медије 24 сата пре заказане седнице седнице Одбора Сајма књига који је редован меродаван орган да донесе одлуку о отказивању манифестације, казао је за Танјуг градски секретар за културу Иван Карл поводом незваничне вести да је отказан сајам књига у Београду који је требало да се одржи од 24. до 31. октобра.
knjige
Фото: pixabay.com

Он је истакао да су представници сва три удружења чланови одбора Сајма књига и уредно су обавештени о термину седнице која је планирана за сутра 7. октобар.

"Та седница је јуче заказана када је потврђено да ће заседати Кризни штаб коме је Одбор сајма књига пре десетак дана послао прецизан допис и чије смо мишљење по питању услова за одржавање сајма очекивали. У сваком случају сутра је седница одбора сајма књиига на којој ћемо се сви окупити и донети адекватну одлуку", казао је Карл.

Раније су неки београдски медији пренели незваничну вест да је су на састанку одржаном данас сва три удружења издавача одлучила су да се повуку са предстојећег Међународног сајма књига у Београду, предвиђеног за последњу недељу овог месеца.

Иако је првобитни предлог Града био да Сајам књига буде одржан половином септембра, издавачи нису били спремни да прихвате тај предлог, тражећи отказивање манифестације или померање на наредну годину.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести