Кроз књижаре прошло 50.000 читалаца за Ноћ књиге

БЕОГРАД: Током 16. Ноћи књиге кроз књижаре "Делфи" и клубове читалаца "Лагуне" прошло је 50.000 посетилаца саопштили су данас организатори.
knjizara bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

За само седам сати толико љубитеља књиге прошетало је књижарама Делфи и Лагуниним клубовима читалаца у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Читаоци су искористили велике попусте на целокупну Лагунину продукцију, на књиге других издавача, књиге на страним језицима и гифт програм, али имали су прилику и да се друже са својим омиљеним писцима.

"Ноћ књиге је специфична манифестација јер је врло непосредна. Као писци имамо непосредан сусрет са читаоцима, што нама много значи. Интересантно је да се генерално и ми, писци, лепо дружимо међусобно, сви смо на једном месту и све ово има неку своју драж", истакао је Дејан Стојиљковић, који је у Ноћи књиге потписао и уговор о објављивању нове књиге "Олујни бедем", наставка популарног романа "Дуге ноћи и црне заставе".

Међу бројним домаћим писцима, гост Ноћи књиге био је и дански писац Ерленд Лу, који је претходних дана био гост фестивала Крокодил.

Најтраженији наслов у Ноћи књиге био је роман „Нигде нема те“ Јелене Бачић Алимпић. На другом месту је роман „Човек по имену Уве“ Фредрика Бакмана, а на трећем "Олујна сестра" Лусинде Рајли. 

Међу најпродаванијим књигама у Ноћи књиге била је и "Жеђ" Норвежанина Јуа Несбеа, сада већ једног од најомиљенијих писаца у Србији. 

Ево и листе најтраженијих књига: "Нигде нема те" - Јелена Бачић Алимпић

"Човек по имену Уве" - Фредрик Бакман, "Олујна сестра" - Лусинда Рајли

"Немањићи - У име сина" - Владимир Кецмановић и Дејан Стојиљковић

"Жеђ"- Ју Несбе "Последња жртва“ - Тони Парсонс, "Амерички богови" - Нила Гејмена

"Преко прага" - Владика Григорије, "Твој анђео чувар" - Мирјана Бобић Мојсиловић

"Мој не тако савршени живот" - Софи Кинсела.

Ова Ноћ књиге одржана је на 55 локација у 27 градова у Србији и региону.

И овог пута Ноћи књиге прикључиле су се бројне библиотеке које су одобравале попуст на годишњу чланарину и организовале сопствени програм промоције књиге и читања.

Организатори овог својеврсног фестивала књиге су издавачка кућа Лагуна и књижарски ланац Делфи, под покровитељством Еуробанк Србија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести