Љиљани Хабјановић Ђуровић награда фестивала у Инђији

ИНЂИЈА: Књижевница Љиљана Хабјановић Ђуровић добитница је главне награде "Гран при про поет" Међународног књижевног фестивала који ће се у Инђији одржати од 1. до 4. јуна.
knjiga
Фото: Tanjug/arhiva

"Инђија про поет 2020" у своме четвртом издању, због ситуације проузроковане вирусом Ковид-19 и у складу са прописаним мерама, имаће програме који ће бити организовани у Инђији, али и наступе учесника из иностранства који ће бити емитовани у видео формату на интернет платформама, друштвеним мрежама и на ТВ каналима.

Награда ће добитници Љиљани Хабјановић бити уручена на свечаности отварања фестивала у понедељак 1. јуна у 13 сати, у згради Општине Инђија.

Добитници овог признања претходних година били су Матија Бећковић, Милован Витезовић и Перо Зубац.

У програму фестивала учествује више од 60 песника, прозаиста, књижевних преводилаца и кантаутора из 25 државе, и то из Индије, Русије, Велике Британије, Данске, Израела, Грчке, Турске, Бугарске, Ирана, Канаде, Румуније, Исланда, Колумбије, Шпаније, Северне Македоније, Словеније, Португалије, САД, Кипра, Француске, Украјине, Египта, Хрватске, Мађарске, Републике Српске и Србије.

Специјалну награду фестивала добио је писац Гжегож Валчак из Пољске, која подрзумева објављивање књиге на српском језику, а ова књига ће бити и промовисана у септембру месецу, када ће бити промовисан и Зборник фестивала, са радовима свих учесника.

На овогодишњем фестивалу биће додељене и четири Повеље, намењене иностраним учесницима фестивала.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести