Награда „Стеван Сремац“ Драгињи Рамадански 

Жири за доделу књижевне награде „Стеван Сремац”, за најбоља хумористично-сатирична остварења, донео је одлуку да награди Драгињу Рамадански, Александру Јовановић и Марјана Ангјеловског. 
Draginja Ramadanski , književnica iz Sente  Foto: Banatski KC
Фото: Драгиња Рамадански , књижевница из Сенте  Фото: Банатски КЦ

Жири награде „Стеван Сремац – Бал у Елемиру“, који су чинили Угљеша Шајтинац, Јелена Блануша и Срђан В. Тешин, донео је једногласну одлуку да прву награду додели књижевници из Сенте Драгињи Рамадански за венац прича „Смоквин петолисник“, другу награду освојила је песникиња из Врања Александра Јовановић за циклус песама, док је трећа награда припала аутору из Скопља Марјану Ангјеловском за избор афоризама.

„Награђени рад Драгиње Рамадански суштински задовољава све пропозиције конкурса; у питању је венац хумористичко-сатиричних прозних минијатура високог стила, умешно занатски написаних и кохерентних, чији естетски домет приметно одскаче од свих осталих прича које су биле у конкуренцији за награду „Стеван Сремац – Бал у Елемиру“, од којих бисмо, као успелију, издвојили причу Милене Живков. Посебну похвалу заслужују и поетски радови Јелене Маринков, као  и афористичарски радови  Живка Ђузе и Ненада Перића“, саопштио је жири.

Фото: Жири за доделу књижевне награде „Стеван Сремац” Фото: Банатски КЦ

Награда се, на основу конкурса, више од деценије, додељује у оквиру манифестације „Бал у Елемиру – Сремчеви дани” у Елемиру. Награду додељује Месна заједница Елемир у сарадњи са Банатским културним центром.Награде ће лауреатима бити уручене у складу с епидемиолошким мерама.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести