Одржан 37. Меморијал Мирослав Антић

Меморијал „Мирослав Антић” одржан је 37. пут у част великог уметника банатске равнице на Варошком тргу у његовом родном Мокрину.
с
Фото: Иштван Кепе

Учествовали су глумац Српског народног позоришта из Новог Сада Миодраг Петровић, који не пропушта ни једно сећање на Мику, као и глумци зрењанинског Народног позоришта „Тоша Јовановић“ и Тамбурашког оркестра „Равница“ из Суботице.

Манифестацију је организовала Месна заједница Мокрин уз подршку Града Кикинде и под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине. Окупио се велики број поштовалаца стваралаштва чувеног песника и свестраног уметника Мирослава Мике Антића (1932-1986), који је био новинар и уредник  „Дневника“.

- Као и сваке године, позивамо нове госте, који ће на неки начин показати Микину причу, Микин живот и Микину поезију и тако дочарати његов живот овде у Мокрину, па чак и са стране. Када би правили икону Мокрина, вероватно би то Микин лик био - утисак је организатора Горана Ристића.

Меморијал се увек одржава 24.јуна, на дан смрти Мирослава Антића, а овог пута је одржан у оквиру серијала „Недеља културе” у Мокрину, која је почела 18.јуна, а завршава се данас приредбом „Дан Раше Попова”. Пети пут ова приредба одржава се у част Раше Попова (1933-2017), књижевника, новинара и телевизијског водитеља Раше Проналазача из култне серије „Фазони и форе“.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести