Продужен Хартефактов конкурс за драмски текст

БЕОГРАД:Због великог интересовања, Хартефакт фонд је донео одлуку да продужи рок за слање драма за Конкурс за најбољи савремени ангажовани драмски текст, саопштили су данас из Хартефакта.
e
Фото: pixabay.com

Заинтересовани писци имају још недељу дана и нови рок за слање радова је 23. септембар 2019. године.

Ово је осми Конкурс за најбољи савремени ангажовани драмски текст који расписује независна регионална културна организација Хартефакт, са седиштем у Београду.

Право учешћа на конкурсу имају аутори и ауторке са пребивалиштем на територији Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније, Македоније, Косова и Србије.

Жири у саставу Тања Шљивар, Нина Вилоић и Биљана Србљановић, донеће одлуку о победничком и сачинити ужи избор од пет најуспешнијих драмских текстова.

Освајање првог места на конкурсу подразумева доделу новчане награде у износу од 400.000 динара.

У награду је укључен и откуп ауторских права за премијерно извођење победничког комада у продукцији Хартефакта у једном од регионалних позоришта.

Хартефакт се обавезује да ће, у електронској форми, објавити збирке са пет драмских текстова који уђу у ужи избор конкурса.

Поред тога, Хартефакт ће учествовати у промоцији најуспешнијих драмских текстова са конкурса.

Основни критеријуми приликом одлучивања жирија ће бити уметничка вредност и друштвена ангажованост.

Драмски текстови који својом поруком на било који начин подстичу насиље, верску и националну нетрпељивост, као и дискриминацију по било ком основу, неће бити разматрани као потенцијални кандидати за награду.

Право учешћа на конкурсу имају само оригинални, до сада необјављивани и неизвођени радови.

Као посебне одлике текста жири ће ценити оригиналност, савремену форму и храброст младих аутора да се у драмској форми суоче са неким од многобројних проблема нашег друштва.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести