Промоција романа Небојше Миленковића у Булевар буксу

Роман историчара уметности, кустоса и писца Небојше Миленковића “Нешто што страшно подсећа на живот” (Кратка историја летења у Суботици) објављен у издању “Академске књиге” биће представљен у уторак од 19 часова у књижари Булевар букс (Булевар Михајла Пупина 6).
knjige, pixabay
Фото: pixabay.com

О књизи ће говорити Владислава Гордић Петковић, Гордана Нонин и аутор. Главни јунак романа је концептуални уметник, песник и библиотекар Славко Матковић, једна од митских личности Суботице, коју Миленковић узима за свој алтер его исписујући псеудоисторијске и фантастичне повести о граду и његовој најславнијој грађевини.

По речима Драгана Великића ово је књига о читању и писању, о заменама идентитета, о валпургијским ноћима у суботичкој Градској кући кроз коју дефилују авети прочитаних књига, па тако читалац среће Булгакова и Ану Ахматову, Алана Форда и Франца Кафку, Војислава Деспотова и Вујицу Решина Туцића… Стварност и фикција, доживљено и прочитано испреплетени су у толикој мери да их је понекад немогуће разликовати, као што све време писац, јунак и читалац замењују места. Сви они исписују поему о Суботици као престоници чуда, једном од средишта Средње Европе, простору којим најгласније одјекује тишина. 

Н. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести