Србија на сајму књига у Лајпцигу

БЕОГРАД: Под покровитељством Министарства културе и информисања, Србија се и ове године представила на Лајпцишком сајму књига, једној од највећих смотри књиге у Европи, који је почео јуче и трајаће до 24. марта.
lajpcig sajam knjiga
Фото: Tanjug

Програмски оквир наступа Србије на овој великој књижевној манифестацији чини обележавање 30 година од смрти Данила Киша, 10 година од смрти Милорада Павића, 20 година од смрти Александра Поповића, 70 година од смрти Растка Петровића и 120 година од рођења Радета Драинца. 

Овим поводом је спремљена посебна публикација на немачком и енглеском језику у којој су на пригодан начин обрађене наведене годишњице. 

Конципиран као важно место сусрета писаца са публиком, Сајам у Лајпцигу има, пре свега, фестивалски, а не комерцијални карактер.

Од 1632. па све до 1945. био је највећи и најважнији сајам писане речи у Немачкој, да би затим предао вођство Сајму књига у Франкфурту. 

Након уједињења две Немачке лајпцишки Сајам је заузео високо друго место, али је изузетно важан и у међународним размерама, пошто је први сајам књига у новој години.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести