Вулин у Петербургу представио књигу "Лепота"

БЕОГРАД: Министар одбране и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин представио је на Књижевном салону у Санкт Петербургу руско издање своје књиге "Лепота" .
Aleksandar Vulin predstavio je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu rusko izdanje svoje knjige "Lepota" Foto: Tanjug/video
Фото: Александар Вулин представио је на Књижевном салону у Санкт Петербургу руско издање своје књиге "Лепота" Фото: Тањуг/видео

Књигу је издала једна од највећих руских издавачких кућа Алатеја.Ово је друга Вулионова књига преведена на руски језик после књиге "Мрак" издате прошле године.

"Лепота је роман који говори о нама, о једном тешком, смутном времену, о времену 1204. године када грађански рат разбија српску државу, када крсташи освајају Цариград, када се свет мења. Питања која су нам постављали тада су питања која нам постављају и сада. То је питање да ли сте спремни да останете човек у временима нељуди", рекао је Вулин представљајући књигу.

Каже и да је "у књижевном свету тешко наћи веће признање него када имате прилику да се нешто што сте ви написали преведе на руски језик и појави на руском тржишту".

Вулин се претходно обратио и на пленарној сесији "Човек који чита је успешан човек" на којој су учествовали председник Руског књижевног савеза, Степахин, вицегувернер Санкт Петербурга, Говорунов и руски космонаут, Рјазански, наводи се у саопштењу.Тринаести Међународни књижевни салон у Санкт Петербургу ове године је посвећен 315. годишњици града, а одржава се од 17. до 20. маја.

Књижевни салон у Санкт Петербургу окупља водеће руске и европске излагаче -на овогодишњем салону учествује преко 250 издавача а очекује се преко 270.000 посетилаца.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести