"Жена из Хуареза" Угљеше Шајтинца књига године ДКВ

БЕОГРАД: Угљеша Шајтинац је овогодишњи добитник награде Друштва књижевника Војводине за књигу године, за књигу прича "Жена из Хуареза" која је објављена у издању Архипелага, саопштили су данас из те издавачке куће.
ugljesa sajtinac
Фото: Youtube Printscreen

Жири у саставу Драган Бабић, Бранислав Живановић и Валентина Чизмар једногласно је донео одлуку о награди за најбољу књигу 2017. године.

Збирка прича "Жена из Хуареза" природан је наставак романа Сасвим скромни дарови и збирке Банаторијум и ина проза на тематском, поетичком, композиционом и идејном плану, али она интертекстуално кореспондира са целокупним опусом Угљеше Шајтинца, све до драме Худерсфилд и романа Вок он!. 

Седам прича збирке "Жена из Хуареза" читаоца воде на конкретна путовања од европских метропола до афричких пустиња, али и на имагинарне, унутрашње авантуре којима се увиђа способност менталног и емотивног капацитета модерног човека. 

Угљеша Шајтинац својом новом књигом прича одржао је квалитет свог прозног писања и промишљеност на обради исечака стварности, повезујући у јасно артикулисан став сав позитивитет и негативитет који се збива око и унутар његових јунака и читалаца.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести