Зорану Богнару награда Милан Ракић

БЕОГРАД: Жири за доделу песничке награде "Милан Ракић“ донео је одлуку да то признање за 2020. годину добије збирка "Србијо, могу ли да будем твој син" Зорана Богнара, у издању "Балканског књижевног гласника“ из Београда, саопштило је данас Удружење књижевника Србије.
z
Фото: Youtube Printscreen

На конкурс је приспело 13 песничких збирки, а у жирију су били Душан Стојковић као председник и чланови Гордана Влаховић и Радомир Стојановић. Како је образложено, Богнарова збирка, са пододредницом "поема о властитом проклетству", у исти мах је и поема која пева о исконском проклетству, које упорно прати наш народ с којим је овај приморан да води непрестани бој, жртвујући не ретко своје најоданије синове.

Богнар је најновијом својом песничком књигом доказао да изворна патриотска поезија, она у којој песнички субјекат не преза да каже шта мисли и осећа његово лирско Ја, може и у временима данашњим права поезија да буде, упркос онима који су одавно уверени да је таквој поезији, ако јој је икада у њој места и било – одавно одзвонило, оценио је жири.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести