Култура - Музика

Култура / Музика Новосађане очекује недеља богата концертима уметничке музике
У предстојећој седмици Музичка омладина Новог Сада дарује поклоницима уметничке музике неколико заиста изузетних концерата.
Video
Култура / Музика Два концерта Бранке Парлић у Ливерпулу
НОВИ САД: Наша пијанисткиња Бранка Парлић одржаће данас и сутра два концерта у Кепстон театру у Ливерпулу, на којима ће изводити музику 20. и 21. века, којој је посветила своју уметничку каријеру.
Култура / Музика Пијанистички концерт Владимира Милошевића у Синагоги
НОВИ САД: Пијаниста Владимир Милошевић наступа вечерас у Синагоги на концерту који почиње у 20 часова.
Култура / Музика Марко Луис: Не постављам себи жанровске границе
Његова музика тешко да може жанровски да се дефинише, али је прожета посебним сентиментом заогрнутим у ноте, па је слушаоцу који је ухваћен у ту музичку мрежу потуно небитно да ли се у џез маниру свира нека традиционална песма, или савремена мелодија с етно призвуком.
Култура / Музика Џамбо биг бенд последње вечери Новосадског џез фестивала
НОВИ САД: Последње вечери Новосадског џез фестивала наступиће три биг бенда одједном: Биг бенд РТВ Словеније, Џез оркестар ХРТ-а и Биг бенд РТС-а.
Култура / Музика В.Хажиманов, М.Дедић, Г.Новак и Б.Велетанлић, вече за уживање
БЕОГРАД:  Џез пијанисти европске репутације Васил Хажиманов и Матија Дедић и велике звезде југословенске поп сцене Бисера Велетанлић и Габи Новак одржали су дуго очекивани концерт на сцени београдске Комбанк дворане. 
Култура / Музика Nouvelle Vague  9. децембра у Београду
БЕОГРАД: Након неколико распродатих концерата у Београду, франуски боса нова бенд бенд Ноувелле Вагуе се поново враћа 9. децембра у престоницу Србије, тачније у клуб Хангар на радост свих љубитеља добре музике, најавили су данас организатори. 
Video
Култура / Музика Сјајни плес Сергеја Полуњина за нови спот Хозијера
Два месеца након што је избацио „Nina Cried Power“, протестну химну новог времена, бенд Хозиjер се вратио моћним инди баладама, пише Босонога.
Култура / Музика Интервју: Лаура Леваи Аксин, флаутисткиња
Војвођански симфонијски оркестар у петак под управом Микице Јевтића наставља сезону програмом који отвара увертира из Росинијеве опере „Сињор Брускино”, биће изведена и „Кармен свита”, коју је Родион Шчедрин компоновао по узору на Бизеову оперу, а у Концерту за флауту и оркестар у Д-дуру Карла Хајнриха Рајнекеа солисткиња ће бити Лаура Леваи Аксин, једно од најзначајнијих имена флаутистичке сцене на овим просторима.
Култура / Музика Отворен Новосадски џез фестивал
Новосадски џез фестивал у организацији Културног центра Новог Сада отворили су  диригент Војислав Бубиша Симић и члан Градског већа задужен за културу, Далибор Рожић. Прва је наступила Маша Гарибијан и њен трио.
Култура / Музика Почиње Новосадски џез фестивал
Изложба плаката Новосадског џез фестивала - “Првих 20 година”, отворена у Српском народном позоришту, била је још једна у низу увертира за троднвни главни програм који почиње у четвртак, на истом месту, у 20 сати.
Култура / Музика Егзит тим с рекордних осам номинација за ЕФА
НОВИ САД: На листи номинованих за овогодишње Европске фестивалске награде (ЕФА), Екзитови фестивали у збиру имају рекордних осам номинација.
Video
Култура / Музика ЕКСКЛУЗИВНО Јулијан Рахлин у Новом Саду!
НОВИ САД: Планетарна музичка звезда, виолиниста, виолиста и диригент Јулијан Рахлин, биће део новогодишњег спектакла, који за 30. децембар у Српском народном позоришту припремају Војвођански симфонијски оркестар и ансамбл Јаношка.
Култура / Музика Група "Брит Флоjд" уторак у Хали спортова (видео)
БЕОГРАД: ''Доносимо најновије озвучење, спектакуларну расвету и видео анимације, а свирамо и Пинк Флојд хитове које до сада нисмо изводили", најављују чланови групе "Брит Флојд" уочи сутрашњег концерта у Хали спортова на Новом Београду.
Video
Култура / Музика Концерт Тијане Богићевић 16. децембра у Новом Саду
Поп певачица Тијана Богићевић одржаће концерт  16. децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду.
Култура / Музика Шербеџија: Све песме на концерту посветићу Милени Дравић
БЕОГРАД: Све песме које будем извео на концерту у Београду, биће посвећене Милени Дравић, рекао је прослављени глумац са холивудском славом Раде Шербеџија најављујући свој наступ 26. децембра у Комбанк дворани. 
Video
Култура / Музика Филм о Фредију Меркјурију прешао све границе очекиване зараде
Филм "Bohemian Rapsody" у Америци броји зараду од 50 милиона долара у првој седмици приказивања, пише Кликс.
Култура / Музика Балашевић 2. децембра у Комбанк дворани
БЕОГРАД: Кантаутор Ђорђе Балашевић одржаће концерт у београдској Комбанк дворани 2. децембра, уз пратњу пијанисте Александра Дујина, најавили су данас организатори. 
Култура / Музика Оркестарски звук у Јаношка стилу
Од данас су у продаји карте за новогодишњи спектакл, који за 30. децембар припремају Војвођански симфонијски оркестар и чувени Јаношка ансамбл.
Култура / Музика Следеће године стиже нови албум групе Rammstein
Гитариста групе Rammstein, Пол Ландерс, открио је да њихов дугоочекивани седми албум стиже на пролеће 2019. године.
EUR/RSD 118.3704
Најновије вести