Afro Cuban All Stars 2. новембра у Београду

БЕОГРАД: Светски признати извођачи кубанске музике Afro Cuban All Stars, многољудни оркестар ког предводи Juan de Marcos Gonzalez, одржаће први пут концерт у Београду и Србији 2. новембра у Сава центру, најавили су данас организатори. 
e
Фото: Youtube Printscreen

Juan de Marcos Gonzalez објашњава у изјави организаторима да Afro Cuban All Stars настоји да представи богатство кубанске музике свуда у свету. 

"Наши концерти су путовање кроз кубанску музику, њену историју и све њене жанрове. За мене, сви жанрови су валидни, не правим разлику међу њима. Све је то једна, кубанска музика" поручује Juan de Marcos Gonzalez.

Изузетно богато музичко наслеђе Kube Afro Cuban All Stars успешно представљају сваким својим новим концертом или издањем, још од првог албума "A Toda Cuba Le Gusta", који је снимљен, као део исте студијске сесије, и објављен 1997. године заједно са чувеним албумима "Buena Vista Social Club" и "Introducing ...Ruben Gonzalez". 

Управо је де Марцос био архитекта пројекта "Buena Vista Social Club". Као музички директор де Марцос је био окупио врсне старе музичаре какви су Ибрахим Ferrer, Pio Leiva, Manuel Licea "Puntillita", Omara Portuondo, Рубен Гонзалез и остали, договоривши се са продуцентом Ником Голдом да за његову дискографску кућу World Circuit сниме пар албума у Хавани, којима ће одати почаст златном добу кубанске популарне музике тридесетих и четрдесетих година прошлог века. 

Двонедељно снимање са ветеранима кубанског звука изнедрило је, најпре "А Toda Cuba le Gusta", а уз помоћ америчког продуцента и мултиинструменталисте Ry Cooder-а и "Buena Vista Social Club" и "Introducing ...Ruben Gonzalez" - укупно три сјајна албума која су заувек изменила поглед остатка света на кубанску традиционалну музику.

Juan de Marcos Gonzalez истиче да заједно са својим бендом покушава да створи мост између савремене и традиционалне кубанске музике. 

"Намера нам је да помешамо обе ствари како би људи схватили да кубанска музика није стала у времену, већ је наставила да се развија...", објашњава Juan de Marcos суштину данашњег Afro Cuban All Stars. 

Улазнице за концерт Afro Cuban All Stars 2. новембра у Београду коштају 1.800, 2.000, 2.300 и 2.700 динара. 
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести