Афро Кубан ол старс 2. новембра у Сава центру

БЕОГРАД: Светски признати извођачи кубанске музике Афро-Кубан ол старс, многољудни оркестар ког предводи Хуан де Маркос Гонсалес, одржаће концерт 2. новембра увече у београдском Центру "Сава".
s
Фото: Youtube Printscreen

Концерт ће бити одржан под покровитељством амбасаде Кубе.

"Срећан сам што ћемо наступити у вашој земљи богате историје. Надам се да ћете 2. новембра уживати у музици коју ћемо изводити и да ћете након концерта бити срећнији него раније. Најважнија ствар у животу је бити срећан! Није важно колико имаш динара у џепу, важно је радити оно што волиш, чак иако ниси довољно плаћен за то. Један је живот. Морамо бити активни и срећни, без брига", поручује Хуан де Маркос Гонсалес.

Изузетно богато музичко наслеђе Кубе, Афро-Кубан ол старс успешно представљају сваким својим новим концертом или издањем, још од првог албума "А Тода Куба Ле Густа", који је снимљен као део исте студијске сесије са старим кубанским музичарима, као што су Ибрахим Ферер, Пио Лејва, Мануел Лисеа “Пунтилита” и Рубен Гонсалес, и објављен је 1997. године заједно са чувеним "Буена Виста сошл клаб" и "Интродусинг... Рубен Гонзалез".

Де Маркос је био архитекта пројекта "Буена Виста сошл клаб".

Након успеха "А Тода Куба ле Густа", Де Маркос је одлучио да настави пројекат Афро-Кубан ол старс, као вођа оркестра, и на запаженим следећим албумима "Дистинто, Диференте" (1999) и "Степ Форвард" (2005), као и на живим "Абсолутли лајв" (2009) и "Абсолутли Ливе II" (2017).

Као што је желео у почетку да свету покаже таленте старих мајстора, Де Маркос је заинтересован да промовише бриљантне младе музичаре Кубе.

Стога Афро-Кубан ол старс чини вишегенерацијска постава, која подједнако успешно користи утицаје из класичних жанрова какви су сон и данзон, као и савремене плесне ритмове какав је тимба.

"Са Афро-Кубан ол старс настојимо да представимо богатство кубанске музике. Наши концерти су путовање кроз кубанску музику, њену историју и све њене жанрове. За мене, сви жанрови су валидни, не правим разлику међу њима. Све је то једна, кубанска музика", објашњава Хуан де Маркос.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести