Ајрон мејден 24. маја у Београду

БЕОГРАД: Легендарни метал бенд Ајрон мејден одржаће концерт 24. маја идуће године у Штарк арени, пошто је Београд додат међу шест европских градова турнеји “Legacy of the Beast 2022”, саопштио је данас Орбис комуникејшнс.
g
Фото: Youtube Printscreen

"Радујемо се повратку у Европу и сјајно је што можемо да додамо Београд и друге концерте у источној Европи. Узбуђен сам због нових додатака сценској продукцији и једва чекамо да сви виде шта смо планирали. Бенд је уживао у досадашњој турнеји и једва чекамо да се вратимо на пут да свирамо уживо", поручио је певач Брус Дикинсон.

Ајрон мејден су последњи пут свирали у Србији 2014. године. Турнеја “Legacy of the Beast”, названа по бесплатној мобилној игрици бенда, започета је 2018. године и требало да буде продужена 2020. али је потом њен наставак два пута одлаган.  Како је сада најављено, за турнеју " Legacy of the Beast 2022" Мејден спремају најекстравагантније и визуелно најспектакуларније наступе у каријери, а специјални гост у Београду биће им немачки бенд "Lord of the Lost". "Направићемо неке измене у продукцији и сет листи како бисмо укључили и песме са новог албума Sewytsy, што ће турнеју учинити још узбудљивијом и спектакуларнијом од прослављеног оригиналног шоуа, али можете бити сигурни да ће свакако свирати све хитове", најавио је менаџер бенда Род Смолвуд. Према његовим речима, фанови ће моћи да виде кључне елементе оригиналне турнеје као што су реквизити и поставке "Спитфајер", "Икар" и "Хел", бацаче пламена, пиротехнику и друго, док ће заштитни знак бенда "Trooper Eddie" имати озбиљну конкуренцију у новом "Sewytsy свету" који ће бити дочаран. Европском делу светске турнеје Мејдена поред Београда 24. маја додати су 22. маја Арена Загреб, 26. маја Букурешт, 29. маја Кијев, 13. јула Софија и 16. јула у Атина.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести