Амира Медуњанин отвара серију концерата у организацији МОНС-а

Позната босанска певачица, етно дива Амира Медуњанин, у петак ће на концерту у Српском народном позоришту запевати уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра, под диригентским вођством госта из хрватске Алана Бјелинског. Концерт, који на сцени “Јован Ђорђевић” почиње у 20 часова, распродат је још пре више од месец дана.
4
Фото: Youtube Printscreen

– Новосадска публика ју је чула у различитим инструменталним комбинацијама, али ово ће бити први Амирин наступ у Србији, баш у Новом Саду, са симфонијским оркестром. На репертоару концерта, састављеном претежно од традиционалних севдалинки оплемењених елементима из других музичких традиција, наћи ће се и песме с Амириног новог албума „Ascending “, објављеног за издавачку кућу Croatia Records, који се већ неколико седмица налази на првом месту хрватске националне топ листе - подсећа организатор Музичка омладина Новог Сада, додајући да је овај концерт плод њихове сарадње са Војвођанским симфонијским оркестром и део је пројекта „На раскрсници путева“ из апликационе књиге који суфинансира Фондација Нови Сад ЕПК 2021.

Музичка омладина Новог Сада (МОНС) најављује већ за суботу у 20 часова у Галерији Матице српске концерт божићних песама, госпела и популарне музике из различитих крајева света, у извођењу вокалног “а капела” састава Булевар хармонистс из Јужноафричке републике. Улаз на овај концерт је слободан.

        - Шесточлани мешовити вокални “а капела” састав под називом Булевар хармонистс слави музику и врхунско певање. Његови певачи изводе класичну музику, али и етно и поп, са стилом, софистицирано и с великим умећем. Њихови концерти су догађаји чистог музичког задовољства!

Програм којим ће се овај диван вокални ансамбл представити нашој публици веома је разноврстан и обухвата песме с поља класичне музике, из народне фолклорне музичке традиције, али и популарне мелодије из различитих крајева света, као и неколико госпел композиција и, за крај, избор божићних песама - најављују у МОНС- у.    

Н. П-ј.

 

Пројекат “Развој културног и уметничког стваралаштва” реализовао је “Маркет ИТ Маркетинг анд ПР”, а суфинансиран је од стране Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести