Андре Риу 22. маја 2019. године у београдској Штарк Арени

Светска звезда, виолиниста Андре Риу је несумњиво један од најпопуларнијих интернационалних музичара нашег времена, наступиће 22. маја наредне године у београдској Штарк арени.
7
Фото: Youtube Printscreen

Карте за његов концерт нашле су се у продаји од данас у 10 сати и већ је продато 1000 улазница. 

Прослављен као савремени "краљ валцера" од Мексика до Аустралије, Андре Риу игра у својој сопстевној лиги са око 600,000 посетилаца годишње, надмашујући чак и највеће звезде као што су Бруно Марс, AC/DC или Ријана. 

"Музика и посебно валцер су веома важан део мог живота. Ова дивна музика ми омогућава да донесем свету радост живота и хумор. Све је дозвољено на мојим концертима: смејање, плакање, играње, певање. Емоције су тајна мог успеха" казао је Риу. 

Заједно са његовим шездесеточланим оркестром ,"Јохан Штраус", највећим приватним оркестром на свету, харизматични Холанђанин већ тридесет година обилази свет.

Концертна турнеја великог мајстора 2018. је у септембру посетила САД и Канаду, у октобру Аргентину, у новембру Аустралију, а у децембру ће наступати у Великој Британији. 

Да би се организовао транспорт ове огромне продукције између континената, постоје четири поставке свих феноменалних костима, инструмената и позорница. 

Преко 40 милиона продатих дискова, 30 првих позиција на музичким листама и 500 награда, чине Андреа правим "маестром масе", како је то Њујорк тајмс у заносу навео. 

Његови Јутјуб видеи су премашили милијарду прегледа до сада. 

Андре Риу је у браку више од 40 година и са својом супругом Марјорие живи у романтичном замку из 1452. године у свом родном граду Мастрихту у Холандији. 

Имају два сина и петоро унучади.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести