Андреа Бочели наступио у Тоскани без публике

У бајковитом амбијенту Тоскане Бочели је отворио мини концерт са са Шубертовом добро познатом песмом за сопран и клавир "Аве Мариа".
Andrea Bočeli nastupio u Toskani bez publike  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Андреа Бочели наступио у Тоскани без публике Фото: Youtube/printscreen

ЛАЈАТИКО:  Славни италијански тенор Андреа Бочели одржао је вечерас још један концерт без публике под слоганом "Чекајући Мистерију лепоте 2021" у амфитеатру "Театро дел силенцио", који је изграђен на његову иницијативу у родном градну Лајатико.

У бајковитом амбијенту Тоскане Бочели је отворио мини концерт са са Шубертовом добро познатом песмом за сопран и клавир "Аве Мариа".

Након тога славном тенору су се прикључили пијаниста Карло Бернини, сопран Алешандра Марианели и уметница Британи О''Конор која је кореографском пратњом заокружила цео догађај.

Бочели је заједно са Марианели отпевао ариу из Пучинијеве опере Боеми, а потом сам извео по једну песму италијанских композитора Чеазара Андреа Биксија и Ернеста Ди Цуртиса.

За крај овог двадесетоминутног прворазредног уметничког догађаја Бочели је певао италијанску химну .

Испред водећег тенора данашњице за време наступа у пољу су биле распорађене заставе различитих земаља света као симболична порука љубави, наде и подршке за излечење оболелих од Ковида 19.

Славни тенор је извео 12. априла Ускршњи концерт из празне миланске катедрале Дуомо који је преко Јутјуб канала видело око 24 милиона људи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести