Бајага: Рокенрол је добро када имате добар бенд и добар албум

БЕОГРАД: Рокенрол је увек добро ма где снимали и свирали када имате добар бенд и добар албум, казао је Тањугу Момчило Бајагић Бајага који је са својим "Инструкторима" свирао песме са новог албума "У сали лом" у Дому омладине Београда. 
1
Фото: Tanjug

Бајага и Инструктори су, после шестогодишње дискографске паузе, обрадовали своје обожаваоце новим, дванаестим албумом "У сали лом" који је објављен за ПГП РТС и Цроатиа Рецордс

Спот за насловну нумеру је објављен на Јутјубу, а већ је познато да ће, као други видео сингл, касније бити представљена нумера "Може да те убије гром". 

Спот за песму "У сали лом", дело Вука Протића, представља документарни снимак са фестивала "Кустендорф", где је група премијерно извела песму.

На албуму је, уз поменуте две, још седам нових песама: "Савршен дан", "Било би лако", "Рекла си", "Лоше написан дан", "Северац", "Никад те више нећу звати", и "Ноћима сањам", за коју је текст написао Душко Ковачевић. 

Такође, на албуму је као бонус песма, већ позната "Кад месец проспе реком сребра сјај", урађена у сарадњи са групом "Поинт Бланк" и Драгим Јелићем.

Бајага и Инструктори су данас у необичном термину, у сред дана, за новинарске екипе и пријатеље одсвирали пет песама са новог албума. 

"Ето, поменуо сам неколико пута реч вечерас иако свирамо око поднева, али нема бољег начина да представите неки албум од живе свирке", казао је Бајага. 

Популарни музичар и композотор каже да се и на албуму "У сали лом" могу чути различити утицаји од кантрија до хард рока. 

"Увек сам као композитор имао различите приступе композицији албума. Волим да се чује у нашој музици много тога из светске музичке ризнице. Наравно, сви ти утицаји не ремете препознатљив звук Бајаге и Инструктора. Допада ми се да је албум обилује различитим жанровима који се надовезују на базу која је увек добар рокенрол", казао је Бајага. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести