Belgrade SAXperience од 2. до 5. октобра

БЕОГРАД: Шести међународни фестивал саксофона "Belgrade SAXperience" биће одржан од 2. до 5. октобра на неколико локација у Београду.
r
Фото: pixabay.com

Прве вечери фестивала у Атријуму Народног музеја наступиће саксофониста Гордан Тудор и Милански квартет саксофона.

Тудор ће извести композицију Александра Седлара, специјално наручену и компоновану за фестивал, као и нову композицију Анте Гргина специјално писану за њега.

У сали Музичке школе Станковић дан касније наступиће музички ансамбл "Sax Nouveau" под уметничким вођством Јоргоса Лигеридиса.

За 4. октобар у Свечаној сали Скупштине града Београда организатори најављују наступ дуа "Prometheus", који чине истакнути пијаниста Марко Ступаревић и амерички саксофониста Џозеф Абад.

Дуо "Prometheus" извешће премијерно дело за саксофон, клавир и гудачки квинтет младе композиторке Ирине Стефановић.

Последње вечери фестивала, 5. октобра, у сали Београдске филхармоније наступиће један од најбољих савремених саксофониста и професор на Париском конзерваторијуму, Клод Делангл са пијанисткињом Одил Катлен-Делангл, а на репертоару ће се наћи дела француских аутора као и једна премијера.

Фестивал "Belgrade SAXperience" прати савремене токове и настоји да допре до најширих слојева публике, а биће организоване и мајсторске радионице, дневни концерти на различитим локацијам у центру града и "Saxperience Nights Jamm Session"-и у хотелу "Radisson Collection".

Фокус фестивала је на промоцији нових композиција за саксофон.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести